logo House Of SLivovitz

HOUSE OF SLIVOVITZ | ONS VERHAAL

House of Slivovitz is ontstaan uit de behoefte om waar het om dranken gaat een stukje Balkan naar West-Europa te halen. Waar op de Balkan het aanbod van heerlijke lokale dranken zoals o.a. Slivovitsj en diverse likeuren enorm is, is in de Benelux en Duitsland bijna geen fles te krijgen. Daarbij komt dat als men ergens al een smaak verkoopt deze binnen de kortste keren is uitverkocht.

Zo is het idee van het House of Slivovitz ontstaan. Wij zijn een importeur van lokale “Balkan” Brandy (Rakija) in verschillende smaken en een aantal Likeuren die zijn gemaakt volgens eeuwenoude recepten en methodes. Het fruit dat wij hiervoor gebruiken wordt geteeld op onze eigen plantages in de streek Banat in de provincie Vojvodina.

House Of Slivovitz

WAT IS SLIVOVITZ?

Slivovitz (in het Nederlands Slivovitsj) is een rakija (brandewijn) gedestilleerd uit gefermenteerde pruimen zoals deze gestookt wordt in Midden-Europa en op de Balkan. De naam slivovitz is afgeleid vanuit het Slavisch woord šljiva, dat pruim betekent.

House Of Slivovitz

RAKIJA

Rakija of fruitbrandy is vergelijkbaar met cognac, gemaakt door distillatie van gefermenteerde vruchten. De drank is erg populair in de gehele Balkan, Italië en Frankrijk. De Turkse raki wordt vaak verward met rakija maar dat is niet hetzelfde.

Het alcoholpercentage is normaal gesproken 40%, maar thuis-geproduceerde rakija kan sterker zijn, gewoonlijk 48% tot 62%. Prepečenica is dubbel gedestilleerde rakija, met een alcoholgehalte van soms meer dan 62%.

Rakija wordt beschouwd als de nationale drank op de Balkan. De meest voorkomende vorm, šljivovica (Slivovitsj), wordt geproduceerd van pruimen. De andere vruchten die door House of Slivovitz gebruikt worden zijn abrikozen, appels, kweeperen, peren en Frambozen. In Istrië, Rakija gemaakt van pruimen of druiven wordt soms na destillatie gemengd met andere ingrediënten, zoals kruiden, honing, zure kersen en walnoten.

House Of Slivovitz